Bergen, Oppdatering, Oslo

10 ting jeg savner og ikke savner ved Oslo

Det er ingen hemmelighet at jeg savner Oslo. Derfor tenkte jeg først å skrive en sutrete liste som het «10 ting jeg savner ved Oslo». Men etter å ha tenkt litt, så kom jeg frem til at det er litt urettferdig ovenfor Bergen. Oslo hadde jo sine kjipheter det også, så derfor tar jeg med de tingene også. Så skal jeg senere også lage en tilsvarende liste for Bergen! Det blir fair!

10 ting jeg savner ved Oslo:

 • T-banen. Når den gikk, så var det ganske fint å kunne ta t-banen. Den har jo eget spor, så den må ikke vente på feilparkerte biler eller kunder som kranglet med konduktøren. Den bare kjørte deg fra A til B.
 • Løkka. Eller Grünerløkka. Sukk. Jeg bodde der selv i to år, i tillegg til å ha tilbragt mange (sene) timer der. Følte meg mye mer hjemme der enn for eksempel Majorstuen og «den kanten» av byen. De har alt! God mat, god drikke, parker, verdens beste frappè og morsomme butikker. Kanskje jeg må skrive en Løkka-liste en gang.
 • Å ha noe kjent/kjente å gå til/føle seg hjemme. Dette bedrer seg helt sikkert når jeg blir kjent her i Bergen, men akkurat nå er det ikke noe kjent rundt meg. Vi bor litt i gokk, så det er ikke bare å tusle til byen/café eller lignende heller. Bare det å kunne gå en liten tur og kjenne seg igjen, ha opplevd noe på forskjellige steder eller ha kjente du kan svinge innom på luftetur med hunden savner jeg utrolig mye. Jeg vet det ikke blir bedre av å sitte inne og vente heller, så må jo bare få ræva i gir og bli kjent! *Hulk*
 • Amundsen bryggeri og spiseri. Mmm Oslos beste gastropub med stort ølutvalg og helt nydelig mat. Vi snakker pulled pork, spareribs, fish’n’chips, and og mye annet godt. Og øl da. De brygget sitt eget, i tillegg til mange på fat og flaske. Opptil flere surøl! Slenger inn Mathallen på Vulkan og Øltorget her også. Nå ble jeg sulten. Og tørst.
 • Leiligheten min! Det var nesten som å selge et barn når jeg solgte den i november. Det var det første jeg kjøpte, og jeg gjorde det helt selv! Og selv om den ikke var så stor så har jeg og Momo hatt det utrolig fint der. I en liten toroms på Refstad med orange stuevegg og balkong. Det er deilig med hus og hage og altså, men den leiligheten vil jeg alltid være glad i.
 • Venner. Kommer ikke utenom, det er klart jeg savner vennene mine. Det er ikke barebare å finne nye venner når en er voksen og ikke går på skole. Det var ikke nødvendigvis det at jeg hang med venner hver dag etter jobb, men det var i hvert fall kortere å besøke hverandre enn på andre siden av landet. Jeg skal til Oslo i mars, og det gleder jeg meg veldig til!
 • Relativt kort vei til familie. De bodde ikke i Oslo, bortsett fra den ene søsteren min, men det var bare to timer på bussen så var jeg hos mamma eller pappa. Jeg kunne ta en dagstur, eller jeg kunne få besøk uten for mye planlegging. Det blir jo litt vanskeligere når man er så langt unna, men sånn er det blitt. Det er jo ingen overraskelse, men det er jo fortsatt noe jeg kjenner på. Jeg dro ikke så ofte på besøk, men det var fint å vite at jeg kunne.
 • Dager i strekk uten regn og vind. Det er akkurat like mye regn og grått og vind her som jeg trodde, bergenserne har bare bløffa hele tiden. «Nei, det pleier ikke være så ille, du er skikkelig uheldig med været når du først flytter hit Kaja!» Mhm. Sent i januar var det noen dager med kuldegrader og lite vind, og mens alle skrek over giftlokket og at nå var det altfor kaldt, syns jeg det var helt nydelig. Jeg tar heller et par ekstra minusgrader enn den evige vinden som får det til å regne bort -og oppover. Grr.
 • Billettapp på telefonen. Skyss, tilsvarende Ruter#, liker ikke Windows Phone, så jeg får ikke ha bussbillettene mine på telefonen. Ruter# derimot, hadde app til WP fra starten av. Det er superkjedelig å gå tilbake til papirkort som må fylles på, av den nette sum 745,-. Når jeg spurte Skyss om de kom med en app til oss ved et senere tidspunkt, svarte de at dette var ikke noe de prioriterte. Og jeg er ikke den første som spør heller, men det er visst ikke så viktig for Skyss.
 • Kjøre sparkesykkel! Det er jo ikke umulig å kjøre sparkesykkel i Bergen, men det er jo bare bakkar og berg så det er ikke like lett. Dessuten er det mye regn og da er det i hvert fall ikke gøy å sparke.

10 ting jeg ikke savner så mye med Oslo:

 • T-banen! Haha. Hat og elsk. Stort sett likte jeg t-banen, men når det først var trøbbel, forsinkelser eller bare stoppet i en tunnel mellom to stasjoner, da var det ikke så stilig lenger. Eller når det var stappfullt i rushen, og det enten var forkjølelsessesong eller veldig varmt, da var det heller ikke særlig stilig. Her i Bergen tar jeg bare buss, og der får jeg alltid sitte, yay.
 • Gateselgere. Av en eller annen grunn har jeg ikke sett så mange her. Noe av det siste jeg vil forholde meg til når jeg er på vei hjem fra jobb er om jeg får i meg nok krill, omega-3 eller om jeg har riktig strømabonnement. Ikke gir de seg heller, løper etter deg med abonnementskrillen sin.
 • Langt til nærmeste skog. Fra der vi bodde, måtte vi gå i minst en halvtime for å komme til nærmeste skogsgrense. Hoff og hoff! Her er jeg i skogen på fem minutter, og da har jeg i tillegg mange flere turvalg. DET er ganske deilig!
 • Taxi. Det var sjeldent gøy å ta taxi i Oslo. Samme om det var midt på dagen eller seint på natta, det var mang en snål tur. Men alt har gått bra! Syns bare at man skulle føle seg 110% trygg når man velger å betale for å komme seg hel hjem.
 • Oslo City. Det må være det minst oversiktelige senteret ever. Man bare gikk seg bort og gikk frem og tilbake og opp og ned. Og det er helt jævlig der når det er masse folk.
 • Bakgården i sameiet. Leilighetens balkong pekte ned mot bakgården med hage og lekeplass. Og etter at blokkene rundt ble fyllt opp med nye familier, så ble den bakgården en lokal møteplass for alle ungene. De skrek, kastet grus, løp og kastet mer grus. Og akkurat når de gikk inn til kvelds, forsvant kveldssola…
 • Mangel på spisebord. Det hadde jeg ikke plass til, så det ble mye sofaspising, lent over altfor lavt bord. Ekstra vondt når jeg skulle pusle, da skrek ryggen. Nå har vi kjøpt stort fint spisebord som kan både spises, pusles og tegnes på.
 • Liten TV. Det var bare plass til en 22″ TV, og det er ikke stort å skrive hjem om. Jeg så jo nesten ikke teksten når jeg skulle spille 🙁 Nå har vi  kjøpt stor fin TV, og jeg kan se alt!
 • Oslos badeplasser. Har vel egentlig aldri funnet én badeplass jeg liker i Oslo. Og det er jo litt dumt, for jeg savner å bade om sommeren. Det fins sikkert noen gjemte perler her og der, men de har jeg ikke ramlet over. Det var jo Huk, Ulvøya og øyene ute i fjorden, men det var alltid spekka med folk og da er ikke noe kult å være på stranda.
 • Trekkspillmusikk. Det var ikke bare én som sleit i ett trekkspill, de var mange. Og maks én kunne spille, litt. Og han stod ved utgangen av t-banestasjonen min om morgenen og stoppet aldri. Han kunne ca tre sanger, så han satset på disse. En blir faktisk lei. «En gentleman er en som kan spille trekkspill, men lar være.»

Den siste lista var faktisk vanskelig å skrive, jeg måtte ordentlig leite for å komme på ting jeg ikke savner, men skulle gjerne ha lagt til et par på den øverste lista.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Simen 15. februar 2015 at 00:43

  Veldig bra liste! Her er et par ting til for å gjøre det litt enklere for deg å ikke savne Oslo:
  11) Oslo er en notorisk kronisk byggeplass. Det graves og hamres og heises med heisekran. Vennligst benytt fortauet på den andre siden. Buss for bane.
  12) Å bo i blokk. Det er alltid en nabo som skal borre i betongen, eller kjøre sentrifuge midt på natta, eller ha fest når du MÅÅÅ sove.
  13) Å ikke bo i et hus. Hvem er naboene? Aner ikke. Bor du i et hus blir du etterhvert kjent med de som bor i nabolaget.
  14) Øyhopping på en varm dag. Overfylt T-bane til sentrum. Overfylt buss til Vippetangen. Overfylt båt til overfylt øy. Og samme klaustrofobiske tur tilbake.
  15) Oslo har naturligvis blitt en gudsforlatt, grå, trist og kjip by etter at dere flytta. 🙂

 • Reply Kaja 15. februar 2015 at 22:25

  Vet du, jeg savner nesten byggingen på Økern! Det endret seg jo hele tiden, spennende å følge med på! Dog skal ingen komme å si at det er særlig pent med gravemaskiner, materialer og jordhauger over… Så den er godkjent!

  Ja, tipper Oslo ikke er til å kjenne igjen uten meg 😀 Takk!

 • Leave a Reply