30 Day Drawing Challenge, Harry Potter

Dag 6 – Tegn favorittboka di

…eller noe fra boka! Seriøst, jeg har prøvd å tegne fire tegninger nå og jeg blir aldri fornøyd. Jeg så for meg en stor utendørsscene med Galtvort i bakgrunnen, postugler over meg mens jeg suser forbi på en Lynkile med skjerfet flagrende bak meg. DEN GANG EI. Så jeg måtte bare få ut noe, og dette ble det:

WOW SÅ SPENNENDE

WOW SÅ SPENNENDE

Ja, jeg tror jeg hadde blitt en Håsblås. Ja, jeg er glad i Torstein Bugge Høverstad sine oversettelser.

Harry Potter må nok være yndlingsboka mi. Jeg har lest mange spennende og fengslende bøker, men jeg blir liksom ikke lei av Harry (ikke Harry Hole heller <3). Jeg hører fortsatt på lydbøkene ca hver uke, så er rimelig rutt på Harry! I går var jeg på bokhandelen og da så jeg DENNE:

Harry Potter - The Creature Vault

Harry Potter – The Creature Vault

Bladde kjapt litt i den da jeg stod inne på Norli, og tenkte at den så helt ok spennende ut. Da jeg kom hjem og hadde bladd litt mer i den, tenkte jeg at dette var en av de kuleste bøkene jeg har sett på lenge! Det er masse bilder, konsepttegninger, fun facts og tegninger fra scener i boken som jeg aldri har sett før. En skikkelig skatt! Temaet er dyr og skapninger fra boken, og vi ser alt fra hyppogriffer, desperanter, husnisser, varulver, djevelsnarer og enhjørninger.

Svensk kortsnute fra Ildbegeret :)

Svensk kortsnute fra Ildbegeret 🙂 Harry Potter – The Creature Vault

Jeg fant merkelig nok ikke norsk kamrygg, men svensk kortsnute er representert! Sammen med alle andre dragetyper nevnt, til og med «ukrainian ironbelly» som er den de rømmer fra Flirgott på.

Noldus i flere versjoner!

Noldus i flere versjoner! Skeptisk til de lange labbene der… Harry Potter – The Creature Vault

Herregud, så ekkelt. Harry blir tatt av inferieri Halvblodsprinsen

Herregud, så ekkelt. Harry blir tatt av inferier i Halvblodsprinsen. Harry Potter – The Creature Vault

Så om du er litt mer enn gjennomsnittlig interessert i Harry Potter-universet, så anbefaler jeg denne boken 🙂

Ooog jeg har en Harry Potter-ting til å nevne! DA jeg kjøpte boken, så sa mannen som stod i kassen at «du vet vel at det kommer nye versjoner av bøkene? Med tegninger, så de blir ganske tjukke?» Jeg er sikker på at kjeven datt ned der og da. Det skal komme ut en bok i året, og første kommer 6. oktober. Karakterene har fått en overhaling og tegnet helt på nytt av Kim Kay, og foreløpig syns jeg det ser ganske kult ut.

Fra Bloomsbury sine egne nettsider:

All seven of J.K. Rowling’s Harry Potter books will be published in stunning full-colour editions, illustrated by the award-winning artist Jim Kay. The first in the series, Harry Potter and the Philosopher’s Stone, will publish in October 2015.

Kim Kay har tegnet Harry Potter som venter på perrong 9 3/4

Kim Kay har tegnet Harry Potter som venter på perrong 9 3/4. Bilde fra The Guardian

Det har også blitt sluppet noen av illustrasjonene av karakterene, du kan blant annet se de på Buzzfeed her:

HERMINE - Jim Kay / Bloomsbury Publishing

HERMINE – Jim Kay / Bloomsbury Publishing

Etter å ha sett på de flere ganger nå, så tror jeg at jeg liker de ganske godt. Ronny trenger litt tilvenning, men Draco var jo akkurat som man ser for seg når man leser. Det er litt vanskelig å se Hermine skikkelig på det bildet, men jeg syns hun ser ganske kul ut. All ære til Emma Watson, flott og flink dame, men karakteren Hermine kom faktisk først! Det er fint å se at Jim Kay ikke har sett på skuespillerne når han tegnet de på nytt.

Så da er det bare å glede seg til 6. oktober! Jeg håper det er Potter-fest i byene på lanseringen 🙂

 

EDIT: Jo visst var det norsk kamrygg med i boken! Den hadde to siders oppslag og greier! Det er bare jeg som er litt blind, tydeligvis. Den ser ganske pjuskete ut i forhold til de store dragene…

Norsk kamrygg, eller Norwegian ridgeback. Harry Potter - The Creature Vault

Norsk kamrygg, eller Norwegian ridgeback. Harry Potter – The Creature Vault

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Chr 7. april 2015 at 23:40

    «Da jeg kjøpte boken, ..», ikke «Når».. dette VET du jo! 🙂

    • Reply Kaja 8. april 2015 at 17:56

      Ååh men det er så vanskelig å huske HELE tiden! Prøver å lese over, men jeg ser det ikke selv engang 🙁

    Leave a Reply